Доступність посилання

ТОП новини

Пожежу на арсеналі в Балаклії загасили – Міноборони


Дим від пожежі, 23 березня 2017 року
Дим від пожежі, 23 березня 2017 року

Заступник міністра оборони України Ігор Павловський повідомив про повну ліквідацію пожежі на артилерійських складах Міністерства оборони України біля Балаклії Харківської області.

«Зараз відбувається ліквідація наслідків пожежі», – заявив заступник міністра оборони Ігор Павловський 24 березня в Балаклії.

Водночас заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький повідомив, що наразі триває розмінування сил і міста Балаклії. Над розмінуванням працює дев’ять піротехнічних груп.

Пожежа на артскладах у Балаклії спалахнула у ніч на 23 березня. СБУ кваліфікувала вибухи як диверсію. Як повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, серед версій виникнення пожежі на складі розглядають і службове недбальство.

Міністр оборони Степан Полторак нагадав, що на цих складах у Балаклії у грудні 2015 року вже була пожежа. Тоді диверсанти використовували запалювальні снаряди з напалмом і закидали їх на територію арсеналу за допомогою дронів.

Пожежа на складі в Балаклії. Відео з безпілотника
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

За даними влади, через вибухи з довколишніх населених пунктів почали евакуйовувати людей – майже 20 тисяч.

24 березня голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін заявив, що під зруйнованими конструкціями будинку в Балаклії знайдено загиблу жінку. За день до цього повідомляли про одну поранену людину.

XS
SM
MD
LG