Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії оштрафував Навального у справі про акції


Поліція затримує Олексія Навального в Москві, Росія 26 березня 2017 року
Поліція затримує Олексія Навального в Москві, Росія 26 березня 2017 року

Тверський районний суд столиці Росії Москви оштрафував засновника Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального на 20 тисяч рублів (приблизно 350 доларів) у справі про організацію акції в центрі Москви. Про це повідомила прес-секретар російського опозиціонера Кіра Ярмиш.

Адвокат Навального Ольга Михайлова заявила, що до її підзахисного незаконно застосували статтю про організацію масового одночасного перебування громадян у громадських місцях, що привело до порушення громадського порядку. Вона наполягає, що це було зроблено тому, що дана стаття передбачає адміністративний арешт обвинуваченого.

Михайлова зажадала звільнити Навального в залі суду. Сам опозиціонер попросив суд допитати голову уряду Росії Дмитра Медведєва, якого ФБК звинуватив у корупції, і якого Навальний назвав «справжнім організатором ходи». Суддя відхилила всі клопотання захисту.

Навальний був затриманий напередодні в центрі Москви незадовго до початку неузгодженої з владою Росії антикорупційної акції на Тверській вулиці. У той же час були затримані співробітники ФБК, а в офісі організації пройшов обшук.

26 березня протестні заходи пройшли у десятках міст Росії. У них брали участь від декількох десятків до декількох тисяч людей. У Москві неузгоджена акція проходила у форматі «прогулянки» по Тверській вулиці. За різними даними, в ній взяли участь від 8 до 20 тисяч людей. Близько тисячі з них були затримані.

Фонд боротьби з корупцією (ФБК) на початку березня опублікував розслідування про незадекларовану нерухомість голови уряду Росії Дмитра Медведєва і його можливу причетність до корупції. Після того, як ані сам Медведєв, ані його представники не відповіли на звинувачення, Навальний закликав провести акції протесту по всій країні 26 березня.

XS
SM
MD
LG