Доступність посилання

ТОП новини

У Росії продовжують затримувати, допитувати і судити учасників акції протесту проти корупції


Силовики затримують учасника антикорупційної акції протесту, Москва, 26 березня 2017 року
Силовики затримують учасника антикорупційної акції протесту, Москва, 26 березня 2017 року

У різних містах Росії продовжують затримувати, викликати на допити і судити учасників акцій проти корупції, що відбулася 26 березня.

Як повідомляє російська служба Радіо Свобода у Ростові-на-Дону сьогодні викликали в поліцію п’ятьох активістів. У Москві одного з учасників антикорупційного мітингу на Тверській вулиці викликав дільничний поліцейський на «бесіду». А в Чебоксарах скрипаля Андрія Осипова поліцейські забрали прямо з репетиції – за участь в мітингу проти корупції.

За інформацією порталу «MK.RU», затриманий кожен 15-й учасник антикорупційного мітингу в Москві, що вдвічі більше, ніж було затримано на мітингу 6 травня 2012 року на Болотній площі, при тому, що учасників тоді було в кілька разів більше. За даними «МК.RU», під арештом вже більше 60 людей, середні отримані ними адміністративні терміни – 10 діб.

26 березня ГУ МВС Москви повідомило про затримання 500 осіб, проект «ОВД-Інфо» повідомляв, що тільки у Москві було затримано більше тисячі людей.

26 березня в десятках міст Росії відбулися акції протесту, пов’язані з імовірною причетністю голови уряду Дмитра Медведєва до корупції. У багатьох містах акції не були узгоджені владою. По всій Росії затримали близько півтори тисячі активістів.

Фонд боротьби з корупцією (ФБК) на початку березня опублікував розслідування про незадекларовану нерухомість голови уряду Росії Дмитра Медведєва і його можливу причетність до корупції. Після того, як ані сам Медведєв, ані його представники не відповіли на звинувачення, Навальний закликав провести акції протесту по всій країні 26 березня.

XS
SM
MD
LG