Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК визнало неналежну роботу реєстру поважною причиною несвоєчасного подання декларації


Національне агентство з питань запобігання корупції визнало поважною причиною несвоєчасного подання електронної декларації неналежне функціонування реєстру.

Як повідомляє прес-служба агентства, період неналежного функціонування реєстру визначатиметься на підставі інформації адміністратора системи, тобто держпідприємства «Українські спеціальні системи».

«Отже, у ході здійснення контролю щодо своєчасності подання декларацій та/або вирішення питання щодо необхідності складання протоколу про адміністративне правопорушення уповноважені особи НАЗК врахують факт неналежного функціонування реєстру», – йдеться у повідомленні.

Єдиний реєстр електронних декларацій не працював кілька днів наприкінці березня. Це викликало невдоволення роботою НАЗК і спровокувало заклики до відставки керівництва НАЗК.

Друга хвиля електронного декларування закінчилася 31 березня, за неподання декларації чи несвоєчасне подання передбачена відповідальність.

У жовтні минулого року завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище – президент, прем’єр, члени уряду, депутати, судді, правоохоронці. Тоді також були ускладнення у роботі реєстру.

XS
SM
MD
LG