Доступність посилання

ТОП новини

До кінця квітня зупиняться ще дві українські теплоелектростанції – Укренерго


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Керівник НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук повідомив про плани зупинити до кінця квітня роботу Зміївської та Криворізької теплоелектростанцій, які працюють на вугіллі антрацитової групи. Про це чиновник написав у Facebook.

«3 6 квітня планується зупинка Зміївської ТЕС, орієнтовно з 11 квітня (після завершення опалювального сезону в регіоні) – Криворізької ТЕС. Підкреслю, що технологічна можливість зупинки «антрацитових» енергоблоків ТЕС після завершення опалювального сезону була опрацьована нами спільно з генеруючими компаніями та Міненерговугілля на виконання доручення, наданого нам на нараді у віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона 30 березня 2017 року. Ми ретельно прорахували усі аспекти стійкості енергосистеми, спільно з генеруючими компаніями розробили план безаварійного відімкнення енергоблоків, та наразі повністю готові до сценарію з «відключенням» блоків, що працюють на вугіллі антрацитової групи», – зазначив Ковальчук.

Раніше сьогодні повідомили про зупинку Трипільської ТЕС з метою економії вугілля.

У березні міністр енергетики і вугільної промисловості України Ігор Насалик повідомив, що уряд планує заборонити імпорт енергетичного вугілля з Росії.

Україна наразі змушена імпортувати енергетичне вугілля антрацитної групи, яке в ній видобувається тільки на окупованій частині Донбасу, через блокаду переміщення товарів через лінію розмежування на Донбасі, спершу з боку активістів і низки депутатів, а потім і з боку уряду – після захоплення сепаратистами шахт та інших підприємств на окупованих територіях, що діяли у правовому полі України. Таке вугілля видобувають, зокрема в сусідній Росії, яка є для України державою-агресором. Інші варіанти – купувати й доставляти його з Південної Африки чи США.

XS
SM
MD
LG