Доступність посилання

ТОП новини

НБУ: Гонтарєва заявила не про відставку, а про намір згодом залишити посаду


Валерія Гонтарєва, голова правління Нацбанку України
Валерія Гонтарєва, голова правління Нацбанку України

Національний банк України заперечив нові повідомлення про відставку голови НБУ Валерії Гонтарєвої.

«Стосовно відставки Валерії Гонтаревої повідомляємо: у спілкуванні з журналістами сьогодні вранці вона в черговий раз підтвердила свій намір згодом залишити посаду голови НБУ. Нагадуємо, що рішення щодо відставки голови НБУ приймає президент України, а затверджує Верховна Рада України», – мовиться в повідомленні НБУ в мережі Facebook.

Раніше 6 квітня група активістів обмалювала паркан будинку Валерії Гонтарєвої і блокувала прохід голові НБУ, коли вона намагалася виїхати на роботу. У спілкуванні з активістами Гонтарєва також сказала, що рішення про її відставку ухвалює президент та парламент.

«Ця чергова акція, учасниками якої стали невідомі молоді дівчата та журналісти – загалом до 20 осіб, у тому числі журналісти каналу, пов’язаного із екс-акціонерами «Приватбанку», є черговою спробою здійснити тиск на політику Національного банку та особисто голову НБУ Валерію Гонтареву», – мовиться в коментарі НБУ.

Пряму цитату Гонтарєвої «я пишу заяву про відставку, а не призначаю нікого на своє місце» частина засобів інформації сприйняла як констатацію факту відставки голови Національного банку.

Чутки про відставку голови НБУ з’явилися ще в лютому. Тоді у Національному банку України вказали, що регулятор «традиційно за місяць повідомляє про майбутні зміни у складі правління». «Такого повідомлення не було, а отже – інформація не відповідає дійсності», – мовилося у повідомленні прес-служби відомства.

XS
SM
MD
LG