Доступність посилання

ТОП новини

Президент України затвердив програму співпраці України з НАТО на 2017 рік


Президент України Петро Порошенко та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ
Президент України Петро Порошенко та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ

Президент України Петро Порошенко підписав указ «Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2017 рік». Про це інформує прес-служба глави держави.

«Програма включає заходи з проведення реформ в усіх важливих сферах функціонування держави: від сектору безпеки і оборони до ключових соціально-політичних та правових реформ, боротьби з корупцією та децентралізації. Метою цих перетворень є наближення України до стандартів НАТО», – повідомляють у прес-службі.

Програма передбачає подальший розвиток політичного діалогу України з НАТО та нарощування практичної співпраці з Альянсом із залученням експертних, фінансових, матеріально-технічних та інших можливостей НАТО та держав-членів альянсу задля посилення обороноздатності України та можливостей протидіяти російській агресії.

«Програма також спрямована на виконання рішень, прийнятих за результатами засідання Комісії Україна – НАТО на рівні глав держав та урядів 9 липня 2016 року у Варшаві. Зокрема, посилення підтримки нашої країни шляхом реалізації Комплексного пакету допомоги НАТО для України, у тому числі проектів у рамках відповідних трастових фондів НАТО», – йдеться у повідомленні на сайті президента.

Координацію роботи з виконання програми покладено на Кабінет міністрів України.

З повним текстом програми можна ознайомитися на сайті президента.

XS
SM
MD
LG