Доступність посилання

ТОП новини

«Національний корпус»: продовжуємо безстроково блокувати офіс «Сбербанку» у Києві


Активіст «Національного корпусу» біля відділення «Сбербанку» у Києві, 10 квітня 2017 року
Активіст «Національного корпусу» біля відділення «Сбербанку» у Києві, 10 квітня 2017 року

Представники політичної партії «Національний корпус» заявляє про безстрокове блокування центрального офісу «Сбербанку» у Києві.

«Активісти «Національного корпусу» облаштували собі місце для безстрокового блокування ворожої фінансової установи, поставили палатки, дерев’яні лави, роздають перехожим агітацію щодо діяльності російських банків в Україні», – йдеться у заяві політичної сили.

Крім того, сьогодні у Харкові активісти «Національного корпусу» замурували вхідні двері до відділення «Сбербанку» піноблоками, вони виставили цілодобову варту і обіцяють «стояти доти, поки з України не зникнуть російські «Сбербанки».

Після того, як минулого тижня політична партія «Національний корпус» заявила, що з 10 квітня «фізично припинить» діяльність російських банків в Україні, у «Сбербанку» заявили, що будь-які подальші агресивні дії щодо фінансової установи розцінюють як умисне заподіяння шкоди інтересам українських клієнтів і Україні.

У Національному банку України закликали правоохоронців гарантувати безперебійну роботу відділень банків і не допустити «фізичної дестабілізації» функціонування банківської системи.

Національний банк за рішенням Ради національної безпеки і оборони застосував від 23 березня санкції стосовно дочірніх компаній російських державних банків, які працюють в Україні, зокрема і щодо «Сбербанку».

Після цього рішення стало відомо, що найбільший у Росії комерційний банк «Сбербанк», підконтрольний державі, розглядає варіанти якнайшвидшого виходу з українського ринку. 27 березня російський «Сбербанк» повідомив про продаж своїх філій в Україні.

Перед запровадженням цих санкцій в Україні активісти, зокрема представники «Національного корпусу», вимагали припинення діяльності російських банків в Україні і блокували роботу відділень банку.

XS
SM
MD
LG