Доступність посилання

ТОП новини

В Іспанії арештували російського програміста за підозрою у хакерстві


В Іспанії 7 квітня заарештували російського програміста з Санкт-Петербурга Петра Левашова за запитом США, повідомив у понеділок речник Іспанського національного суду у коментарі Associated press.

За інформацією Reuters, його підозрюють у причетності до хакерських атак під час проведення передвиборчої кампанії у США. Офіційних коментарів від американської сторони щодо арешту російського програміста наразі немає.

36-річного програміста арештували у Барселоні, де він з родиною відпочивав. Факт арешту підтвердили співробітники посольства Росії в Іспанії.

Російське інформагентство «РИА Новости» повідомляє з посиланням на іспанську поліцію, що після арешту Левашова відправили до Мадрида, де він має постати перед судом у кримінальних та адміністративних справах.

У січні за аналогічним звинуваченням у Барселоні арештували жителя російського Таганрога Станіслава Лісова теж за запитом США. Йому загрожує тривале тюремне ув’язнення.

6 січня американські спецслужби представили доповідь зі звинуваченнями на адресу Росії щодо втручання у президентські вибори у США за допомогою хакерів і ЗМІ.

XS
SM
MD
LG