Доступність посилання

ТОП новини

Оліфер: у Мінську підтвердили прихильність рішенню про режим тиші напередодні Великодня


Учасники Тристоронньої контактної групи наприкінці березня домовилися про чергове перемир’я, яке мало почати діяти від 1 квітня
Учасники Тристоронньої контактної групи наприкінці березня домовилися про чергове перемир’я, яке мало почати діяти від 1 квітня

Тристороння контактна група підтвердила свою прихильність рішенню щодо повного дотримання режиму припинення вогню напередодні Великодніх свят. Про це заявила речниця представника України на переговорах у Мінську Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Повне припинення вогню, виведення російських формувань і озброєнь – тільки після цього можна переходити до вирішення політичних питань», – написала вона на своїй сторінці в Facebook за підсумками засідання Контактної групи.

«Україна знову окреслила свою позицію: визнання Росії документів, виданих нелегітимною владою ОРДЛО; рейдерське захоплення підприємств, які належать як державі Україна, так і приватним українським і європейським компаніям; встановлення псевдокордону в ОРДО – такі рішення змусили Україну ввести обмеження вантажів через лінію дотику. Ми вимагаємо скасування цих дій і повернення підприємств їхнім законним власникам», – наголосила Оліфер.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG