Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: детективи затримали екс-заступника директора «Держзовнішінформу»


Національне антикорупційне бюро заявляє про затримання колишнього заступника директора державного підприємства «Держзовнішінформ».

Як повідомляє прес-служба бюро, його підозрюють у «привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем» та «службовому підробленні», затриманому повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

За версією слідства, від травня 2013 року по лютий 2014 року колишній заступник директора «Держзовнішінформу» за попередньою змовою з екс-директором цього ж підприємства, зловживаючи службовим становищем здійснили безпідставне перерахування 9,87 мільйона гривень від «Держзовнішінформ» на рахунки низки приватних компаній з ознаками фіктивності.

У НАБУ зазначають, що ці приватні підприємства «фактично ніяких послуг не надавали, а укладання договорів та підписання інших документів зроблено виключно з метою прикриття злочинної діяльності».

Також встановлюється місце перебування екс-директора держпідприємства, здійснюється перевірка на причетність до вчинених кримінальних правопорушень інших службових осіб, додають у бюро.

Детективи НАБУ розпочали розслідування у цьому кримінальному провадженні в грудні 2015 року.

«Держзовнішінформ» – підприємство, яке надає інформаційні, аналітичні, дослідницькі та експертні послуги: експертизу зовнішньоекономічних контрактів, дослідження внутрішніх і зовнішніх товарних ринків. Держпідприємство організує, проводить і здійснює підтримку конференцій, виставок та бізнес-заходів в Україні і за кордоном.

XS
SM
MD
LG