Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: дані про переслідування геїв у Чечні не підтверджуються


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі назвали такою, що «не підтверджується», інформацію про переслідування гомосексуалів у російському регіоні Чечні. Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив 20 квітня, що керівництво республіки в особі Рамзана Кадирова вважає відповідні повідомлення ЗМІ «спотворенням реальності і наклепом».

Раніше уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що сумнівається в достовірності інформації про переслідування геїв у Чечні. За її словами, може йтися про провокації або помилковий донос.

Виступаючи на зустрічі в Державній думі Росії 20 квітня, Москалькова заявила, що для перевірки інформації про переслідування гомосексуалів їй не вистачає імен постраждалих. Омбудсмен додала, що направила кілька запитів до правоохоронних органів Чечні, але не отримала даних про утиски представників сексуальних меншин.

На початку квітня російська «Нова газета» опублікувала розслідування про переслідування гомосексуалів у Чечні. Видання стверджувало, що в республіці без суду і слідства вбивають представників гей-спільноти, незаконно позбавляють їх свободи і катують.

Влада Чечні звинуватила газету в наклепі, до редакції надійшли погрози. На зборах в головній мечеті Грозного ухвалили резолюцію з обіцянкою «відплати для підбурювачів».

XS
SM
MD
LG