Доступність посилання

ТОП новини

Росія: до редакції «Нової газети» прислали ще один конверт із порошком


Зараз у редакції працюють співробітники поліції і Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії
Зараз у редакції працюють співробітники поліції і Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії

У пошті редакції російської «Нової газети» 20 квітня знайшли другий конверт із порошком невідомого походження, йдеться в повідомленні на сайті редакції. Конверт був адресований керівництву газети. Звідки був відправлений конверт – не повідомляють.

Зараз у редакції працюють співробітники поліції і Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії. Конверт відправлять на експертизу – її результати стануть відомі через тиждень.

Напередодні до редакції «Нової газети» прийшов конверт із написом «Грозний» без зворотної адреси на ім’я керівництва газети, всередині якого виявили білий порошок невідомого походження. Експрес-аналіз порошку, який провели співробітники поліції, не показав наявності небезпечної речовини. Його відправили на експертизу.

1 квітня «Нова газета» повідомила про масові затримання і катування жителів російського регіону Чечні, підозрюваних у нетрадиційній сексуальній орієнтації. Влада Чечні назвала публікацію наклепом і пообіцяла «відплату підбурювачам». Редакція «Нової газети» заявила про заклики до прямої розправи над журналістами.

19 квітня Рада Європи внесла «Нову газету» до списку ЗМІ, яким загрожує небезпека.

XS
SM
MD
LG