Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко розкритикував Росію через ЄАЕС


Олександр Лукашенко під час виступу у білоруському парламенті, 21 квітня 2017 року
Олександр Лукашенко під час виступу у білоруському парламенті, 21 квітня 2017 року

Президент Білорусі Олександр Лукашенко опосередковано розкритикував Москву, припустивши, що Росія прагне домінувати на пострадянському просторі.

Під час виступу у парламенті 21 квітня Лукашенко заявив, що встановити «рівноправні, взаємоввічливі відносини» між членами ЄАЕС складно.

«Ми постійно з’ясовуємо стосунки», – сказав він, додавши, що учасники союзу дорікають один одного у демпінгу і «не можуть поділити загальний кредитний фонд».

«Нам всім необхідно зрозуміти головне: ринок Євразійського економічного союзу – це не ринок якої-небудь однієї чи іншої країни, і союзників, що приєдналися до них. Це наш спільний, самодостатній ринок, розвиваючи який ми зможемо впоратися з будь-якими санкціями і вийти з цього економічного протистояння переможцями », – наголосив Лукашенко.

Оглядачі вважають, що президент Росії Володимир Путін прагне використати ЄАЕС, до якого входять Росія, Білорусь, Казахстан, Вірменія і Киргизстан, щоб посилити вплив Москви на пострадянський простір і протистояти Європейського союзу.

У той же час Лукашенко заявив, що у Білорусі «стратегічні» відносини з Росією, і що вони з президентом Росії «встановили довірливі відносини».

XS
SM
MD
LG