Доступність посилання

ТОП новини

Суд розпочав засідання з обрання запобіжного заходу Мартиненку (трансляція)


У Солом'янському районному суді Києва розпочалося засідання з обрання запобіжного заходу колишньому народному депутатові від фракції «Народний фронт» Миколі Мартиненку.

Радіо Свобода проводить трансляцію засідання суду.

20 квітня детективи Національного антикорупційного бюро затримали Миколу Мартиненка у справі про завдання збитків державному підприємству «Східний гірничо-збагачувальний комбінат». Сьогодні суд має обрати йому запобіжний захід. Прокуратура вимагає для екс-депутата арешту на 60 діб із альтернативою застави у 300 мільйонів гривень.

Його підозрюють за статтями «створення злочинної організації», «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», «вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою».

За версією слідства, держпідприємство «СхідГЗК» уклало контракт із компанією-посередником, підконтрольною затриманому екс- депутатові, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам держпідприємству у 2014 –2016 роках було завдано збитків у розмірі 17,28 мільйона доларів США.

Після затримання екс-депутата у політичній партії «Народний фронт» заявили,що затримання Мартиненка є «ознакою вибіркового правосуддя й політично мотивованих дій». Сам Микола Мартиненко відкидає звинувачення Національного антикорупційного бюро України, називаючи їх політично мотивованими.

У листопаді 2015 року на той час депутат від фракції «Народного фронту» Микола Мартиненко заявив, що вирішив скласти мандат, у грудні 2015 року депутати позбавили його депутатських повноважень. Мартиненко був депутатом Верховної Ради останніх шести скликань з 1998 року.

XS
SM
MD
LG