Доступність посилання

ТОП новини

Голова Пентагону впевнений щодо наявності хімічної зброї у Дамаска


Авіґдор Ліберман і Джеймс Маттіс, Тель-Авів, 21 квітня 2017 року
Авіґдор Ліберман і Джеймс Маттіс, Тель-Авів, 21 квітня 2017 року

Міністр оборони США Джеймс Маттіс висловлює впевненість, що у влади Сирії є хімічна зброя.

«Це порушення резолюції Ради безпеки ООН, але це слід врегулювати дипломатичним шляхом. Для них буде нерозумно спробувати використати її ще раз. Ми дали це чітко зрозуміти під час ударів», – заявив Маттіс 21 квітня на спільній прес-конференції з міністром оборони Ізраїлю Авіґдором Ліберманом у Тель-Авіві.

Ліберман, зі свого боку, заявив, що Ізраїль має достовірну інформацію про застосування хімічної зброї режимом президента Сирії Башара аль-Асада проти сирійських повстанців.

Під час ймовірної хімічної атаки 4 квітня у підконтрольному сирійським повстанцям місті Хан-Шейхуні загинули щонайменше 87 людей.

Дамаск і Москва, головний союзник Асада у шестирічному сирійському конфлікті, стверджують, що токсичний газ з’явився в атмосфері, коли авіація урядових сил влучила по складу антиурядових повстанців. Ці твердження заперечують США та інші країни.

Уночі 7 квітня військові США атакували десятками крилатих ракет «Томагавк» аеродром сирійських урядових військ на заході Сирії. Такою була відповідь на атаку у Хан-Шейхуні, у якій Захід звинувачує режим аль-Асада. Союзники Вашингтона у НАТО і у регіоні висловили підтримку діям США у Сирії. Росія назвала ці дії актом агресії.

XS
SM
MD
LG