Доступність посилання

ТОП новини

У Франції назвали ім’я нападника на поліцейських у Парижі


Французькі поліцейські на місці нападу в Парижі, 20 квітня 2017 року
Французькі поліцейські на місці нападу в Парижі, 20 квітня 2017 року

У Франції встановили особу нападника на поліцейських у Парижі у четвер увечері, який загинув у перестрілці – це 39-річний громадянин Франції Карім Шерфі.

Прокуратура повідомляє, що на папері, знайденому біля його тіла, виявили повідомлення на підтримку угруповання «Ісламська держава».

20 квітня під час нападу у центрі Парижа загинув один поліцейський, один був поранений. Поліція застрелила нападника.

Угруповання «Ісламська держава», яке взяло відповідальність за багато нападів у Європі упродовж останніх двох років, взяло відповідальність і за цей напад у Парижі.

За інформацією французької влади, 39-річний Карім Шерфі жив зі своєю матір’ю у передмісті Парижа Шель.

Поліція повідомляє, що Шерфі розпочав стрілянину по поліцейській машині, вбивши 37-річного офіцера перед тим, як почав стріляти по охоронцях турецького туристичного центру, розташованого на Єлисейських полях.

За інформацією поліцією, на шматку паперу, знайденому біля тіла Шерфі, було від руки написане повідомлення із захистом угруповання «Ісламська держава».

Силовики припускають, що саме поліцейські були мішенню нападника.

У спортивній сумці, виявленій у машині нападника, знайшли помпову рушницю, два кухонних ножі і садове приладдя, яке могло бути використане як зброя.

Джерела у поліції повідомили Reuters, що нападник був відомий поліції, і упродовж 10 років перебував у в’язниці за відкриття стрілянини по двох поліцейських у цивільному, що намагалися зупинити його машину. У поліції вважають, що Шерфі не мав зв’язків з ісламістами.

Прокурор Франції Франсуа Молен повідомив, що Карім Шерфі був арештований у лютому після спроби купити зброю, але проти нього так і не висунули звинувачень.

Наразі силовики перевіряють, чи мав Карім Шерфі спільників.

Париж, як і багато європейських міст, перебувають у стані підвищеної небезпеки після серії нападів у Європі.

У Франції діє надзвичайний стан, запроваджений у 2015 році після нападів у Парижі, у результаті яких загинули 130 людей.

XS
SM
MD
LG