Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ ініціює позбавлення українського громадянства депутата Артеменка


Андрій Артеменко
Андрій Артеменко

Генпрокуратура ініціює процедуру втрати громадянства народним депутатом Андрієм Артеменком, який раніше начебто передав екс-раднику президента США Майклу Флінну план нормалізації відносин між Україною і Росією. Про це повідомляє речниця ГПУ Лариса Сарган.

«Під час розслідування кримінального провадження за фактом вчинення злочину, передбаченого статтею 111 ККУ (державна зрада), було зібрало достатньо документів, які вказують, що Артеменко отримав громадянство Канади та має паспорт громадянина Канади. Державна міграційна служба після отриманих від ГПУ матеріалів може звернутися до президента з проханням позбавити народного депутата Артеменка громадянства України», – написала Сарган у Facebook ввечері 21 квітня.

19 лютого видання The New York Times повідомило, що член фракції Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Артеменко передав план нормалізації відносин між Україною і Росією радникові президента США Майклові Флінну незадовго до його відставки. Цей план, зокрема, передбачав проведення всеукраїнського референдуму про передачу Криму Росії в оренду на термін від 50 до 100 років, а також передбачав виведення російських військ з території України. За даними видання, цей план отримав підтримку в Москві.

Артеменка відтак виключили з фракції Радикальної партії Олега Ляшка у Верховній Раді.

Після заяв Артеменка прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження про держзраду.

XS
SM
MD
LG