Доступність посилання

ТОП новини

Голова ОБСЄ: винні в підриві авта спостерігачів мають бути покарані


Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц
Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц заявив про потребу ретельного розслідування інциденту, який спричинив загибель і поранення співробітників місії ОБСЄ в Луганській області 23 квітня.

«Щойно говорив із головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ послом Апаканом.Потрібне ретельне розслідування, відповідальні будуть притягнуті до відповідальності», – написав Курц у Twitter.

Він також підтвердив повідомлення, що один зі спостерігачів загинув, а інший був поранений.

«Найглибші співчуття родині жертви та команді СММ. Смерть колеги є шоком для всієї ОБСЄ. Сподіваюся на швидке одужання пораненого спостерігача», – додав голова ОБСЄ.

В угрупованні «ЛНР» заявляють, що автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, в якому загинули та поранені співробітники місії, «відхилився від основного маршруту і рухався другорядними дорогами».

Українська сторона Спільного центру контролю та координації (СЦКК) режиму припинення вогню на Донбасі повідомила, що близько 10:17 під час здійснення патрулювання в районі контрольованого угрупованням «ЛНР» населеного пункту Пришиб «ймовірно на міні підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ».

XS
SM
MD
LG