Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: затримання Мартиненка було необхідним з метою недопущення втечі


У Національному антикорупційному бюро заявляють, що затримання колишнього народного депутата Миколи Мартиненка було не лише законним, але й необхідним з метою недопущення втечі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національного бюро України.

Зокрема, як пояснюють у НАБУ, Мартиненка затримали відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу, оскільки його поведінка напередодні повідомлення про підозру давала детективам підстави вважати, що він добре поінформований про заплановані слідчі дії та свідомо уникає слідства.

У НАБУ вказують, що Мартиненко напередодні повідомлення про підозру відключив телефони, перестав користуватися звичними автомобілями, повідомив близьким особам перелік адрес та автомобілів, у яких планувався обшук, в ніч з 19 на 20 квітня за місцем проживання не ночував.

«Вранці 20 квітня детективи НАБУ знайшли його у приймальні народного депутата Дениса Дзендзерського, звідки він не виходив впродовж ще 6 годин», – зазначається в повідомленні.

При цьому в НАБУ заперечують, що справа проти Мартиненка сфальсифікована з метою політичного переслідування. Зазначається, що детективи розслідували факти розкрадання Мартиненком коштів «СхідГЗК» понад рік.

«За історію розслідувань НАБУ, дана справа є абсолютним рекордсменом за обсягами комунікації з правоохоронними органами іноземних держав. Окремі епізоди, пов'язані з діяльністю Мартиненка, розслідуються не лише в Україні. У даній справі немає політичної складової. Йдеться про розкрадання майна держпідприємства», – наполягають у НАБУ.

22 квітня суддя Солом’янського районного суду Києва Олександр Бобровник не задовольнив клопотання обвинувачення про затримання колишнього народного депутата Миколи Мартиненка. Суд випустив його на поруки 18 депутатів Верховної Ради, одного міністра і одного заступника голови Центральної виборчої комісії.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагала для Мартиненка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення застави в розмірі 300 мільйонів гривень.

Колишнього депутата Миколу Мартиненка підозрюють за статтями про «створення злочинної організації», «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», «вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою».

XS
SM
MD
LG