Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар НАТО закликає ретельно розслідувати трагедію з СММ ОБСЄ на Донбасі


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ закликає ретельно розслідувати загибель співробітника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.

«Необхідно ретельно розслідувати цей трагічний інцидент з СММ ОБСЄ на сході України. Безпека і свобода пересування повинні мають бути захищені», – мовиться у повідомленні на сторінці у Twitter Столтенберґа.

Зранку 23 квітня в районі села Пришиб на контрольованій угрупованням «ЛНР» частині Луганщини підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Згідно з повідомленням місії, загинув один, госпіталізовані двоє членів патруля місії. Агенція Reuters із посиланням на Міністерство закордонних справ Австрії, яка нині головує в ОБСЄ, повідомила, що загиблим є громадянин США, однією з поранених – громадянка Німеччини. Інформацію про загибель американця Радіо Свобода підвердили і у Міністерстві закордонних справ України.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили в підриві автомобіля ОБСЄ «підготовлену українську диверсійно-розвідувальну групу». Бойовики раніше також заявили, що автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, в якому загинули та поранені співробітники місії, «відхилився від основного маршруту і рухався другорядними дорогами».

Українська сторона Спільного центру контролю та координації (СЦКК) режиму припинення вогню на Донбасі повідомила, що близько 10:17 під час здійснення патрулювання «ймовірно на міні підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ».

XS
SM
MD
LG