Доступність посилання

ТОП новини

Прага закликає надати СММ ОБСЄ повний доступ на Донбасі


Міністерство закордонних справ Чехії висловлює співчуття через підрив автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.

«Чехія підтримує зусилля місії спостерігачів ОБСЄ в Україні. МЗС закликає сторони конфлікту забезпечити безпеку членів місії, а також надати повний доступ до всієї території конфлікту», – наголошується у заяві чеського зовнішньополітичного відомства.

Один загиблий через підрив автомобіля СММ ї ОБСЄ на Донбасі є громадянином США, ще двоє поранених – громадянами Німеччини і Чехії.

Зранку 23 квітня у районі села Пришиб на контрольованій угрупованням «ЛНР» частині Луганщини підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Згідно з повідомленням місії, загинув один, госпіталізовані двоє членів патруля місії.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили в підриві автомобіля ОБСЄ «підготовлену українську диверсійно-розвідувальну групу». Бойовики раніше також заявили, що автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, в якому загинули та поранені співробітники місії, «відхилився від основного маршруту і рухався другорядними дорогами».

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що підрив автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі є спробою Москви і підтримуваних нею бойовиків залякати спостерігачів.

Керівництво ОБСЄ, Київ і світова спільнота закликали негайно розслідувати причини трагедії.

XS
SM
MD
LG