Доступність посилання

ТОП новини

У Держдепартаменті США підтвердили затримання американця в КНДР


Лідер КНДР Кім Чен Ин прямує на святковий парад, Пхеньян, 13 квітня 2017 року
Лідер КНДР Кім Чен Ин прямує на святковий парад, Пхеньян, 13 квітня 2017 року

Держдепартамент США повідомив, що знає про затримання в Північній Кореї американського громадянина, але відмовився від коментарів «з міркувань конфіденційності».

Посольство Швеції у Пхеньяні, відповідальне за консульське представлення США в КНДР, також заявило 23 квітня, що йому відомо про затримання, але не може надати детальнішої інформації.

58-річний Тоні Кім, який також відомий під корейським ім’ям Кім Сан Дук, був затриманий в аеропорту Пхеньяна, коли намагався залишити КНДР. Він має паспорти Південної Кореї і США. Раніше Кім працював в Яньбяньському університеті в Китаї, а на момент затримання реалізовував гуманітарні програми в КНДР.

Затримання Кіма сталося 21 квітня, до цього він місяць перебував у КНДР. Про причини затримання нічого не повідомляється.

Кім став третім громадянином США, затриманим у КНДР. Зараз за ґратами в цій країні перебувають студент Отто Вормбір і підприємець Кім Дон Чхоль, затримані на початку 2016 року. Вормбіра засудили до 15 років позбавлення волі за крадіжку пропагандистського плакату, а Кім Дон Чхоля – до 10 років за «шпигунство».

XS
SM
MD
LG