Доступність посилання

ТОП новини

Кучма: Росія має посприяти розслідуванню загибелі співробітника ОБСЄ на Луганщині


Леонід Кучма
Леонід Кучма

Представник України на переговорах у Тристоронній контактній групі у Мінську Леонід Кучма закликає Росію посприяти розслідуванню загибелі на не підконтрольній Україні частині Луганщини співробітника моніторингової місії ОБСЄ. Його коментар наводить на своїй сторінці у «Фейсбуці» речниця Дарка Оліфер.

«Упевнений у необхідності ретельного розслідування цього кричущого інциденту; винні мають бути покарані. Закликаю Росію повпливати у цьому питанні», – зазначив Кучма.

За його словами, питання безпеки співробітників моніторингової місії неодноразово обговорювали у Мінську. «Українська сторона постійно висловлювала стурбованість через агресію щодо патрулів ОБСЄ на не підконтрольній Україні частині Донбасу», – додав Леонід Кучма.

Він також привітав рішення голови місії Ертугрула Апакана продовжити роботу СММ ОБСЄ в Україні попри трагічний інцидент.

Зранку 23 квітня у районі села Пришиб на контрольованій угрупованням «ЛНР» частині Луганщини підірвався автомобіль СММ ОБСЄ. Згідно з повідомленням місії, загинув американський медпрацівник, госпіталізовані двоє членів патруля місії – громадяни Німеччини та Чехії. Угруповання «ЛНР» повідомляє, що двоє поранених спостерігачів, які перебувають у лікарні Луганська, отримали травми середньої тяжкості, їхній стан стабільний.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили в підриві автомобіля ОБСЄ «підготовлену українську диверсійно-розвідувальну групу». У Міністерстві закордонних справ України натомість вважають, що підрив автомобіля СММ ОБСЄ на Донбасі є спробою Москви і підтримуваних нею бойовиків залякати спостерігачів.

XS
SM
MD
LG