Доступність посилання

ТОП новини

Детектив НАБУ хотів допитати Чауса в Молдові, але той відмовився – Ситник


У серпні 2016 року Національне антикорупційне бюро звинуватило суддю Миколу Чауса в отриманні хабара в сумі 150 тисяч доларів
У серпні 2016 року Національне антикорупційне бюро звинуватило суддю Миколу Чауса в отриманні хабара в сумі 150 тисяч доларів

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявляє, що детектив бюро відвідував Молдову з наміром провести допит українського судді Миколи Чауса, проте останній відмовився від співпраці.

«За нашою інформацією, він зараз перебуває в Молдові під домашнім арештом в орендованій ним квартирі. Детектив НАБУ їздив в Молдову для його допиту, однак Чаус відмовився співпрацювати з детективом і навіть не відповів на запитання, з яких міркувань він попросив політичного притулку в Молдові», – сказав Ситник 24 квітня у Києві.

За його словами, політичної складової в цій справі немає, а є «банальне хабарництво, факт якого задокументований».

1 березня стало відомо про затримання Миколи Чауса в Молдові. Суд у Молдові заарештував Чауса за незаконний перетин молдовського кордону. Українська сторона вже подала Молдові документи для екстрадиції Чауса.

Генеральна прокуратура Молдови подала клопотання про екстрадицію Чауса в Україну в місцевий суд, але його розгляд розпочнеться після рішення президента цієї країни щодо політичного притулку для українського судді.

24 квітня прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України повідомила, що суд Молдови цього тижня розгляне апеляцію прокуратури на домашній арешт українського судді Миколи Чауса і вирішить питання видачі правоохоронним органам України.

Національне антикорупційне бюро 9 серпня 2016 року звинуватило суддю Чауса в отриманні хабара в сумі 150 тисяч доларів.

У вересні минулого року Верховна Рада України підтримала подання про надання згоди на затримання й арешт судді Чауса.

XS
SM
MD
LG