Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 21 обстріл – штаб


Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що підтримувані Росією бойовики 24 квітня здійснили 21 обстріл позицій Збройних сил України, це на 14 обстрілів менше, ніж 23 квітня.

Штаб не наводить даних про втрати українських військових і твердить також, що ситуація залишається контрольованою, а «військовослужбовці сил АТО… вогонь у відповідь не відкривали».

За даними українських військових, центром вогневого протистояння став Приморський напрямок. Зокрема, як ідеться в ранковому зведенні, вогнем 122-міліметрової легкої переносної реактивної системи «Партизан» та озброєння БМП бойовики накривали опорні пункти поруч Широкиного. Неспокійно було і в кількох інших місцевостях на всіх оперативних напрямках, вказують у штабі.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілах на околицях Горлівки та Донецька, в угрупованні «ЛНР» про бойові дії 24 квітня ще не повідомляли.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

12 квітня у ході засідання в Мінську Тристороння контактна група підтвердила свою прихильність рішенню щодо повного дотримання режиму припинення вогню напередодні Великодніх свят.

XS
SM
MD
LG