Доступність посилання

ТОП новини

У Брюсселі обговорять реалізацію програми співпраці України та НАТО


Україну на обговоренні в штаб-квартирі НАТО представить віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе
Україну на обговоренні в штаб-квартирі НАТО представить віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе

Обговорення Річної національної програми співпраці України й НАТО на 2017 рік відбудеться 25 квітня у штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу в Брюсселі. У засіданні Комісії Україна–НАТО візьме участь віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомила Радіо Свобода представниця уряду України, насамперед ітиметься про реформування армії та загалом держави.

«По цій річній програмі ми вже працюємо, а тут у нас відбудеться робоча зустріч для обговорення конкретних пріоритетів, які ми собі ставимо, про можливості співпраці з НАТО у конкретних галузях – як з точки зору реформи сектору безпеки й оборони в Україні, так і ширшого поля реформ, які закладені у Річну національну програму», – пояснила Климпуш-Цинцадзе.

В українського віце-прем’єр-міністра також запланована зустріч з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом.

Останнє засідання Комісії Україна-НАТО відбулося 31 березня на рівні міністрів закордонних справ України та 28 держав-союзниць.

Річна національна програма співробітництва Україна–НАТО включає заходи з проведення реформ в усіх важливих сферах функціонування держави: від сектору безпеки і оборони до ключових соціально-політичних та правових реформ, боротьби з корупцією та децентралізації. Метою цих перетворень є наближення України до стандартів НАТО.

Програма 2017 року передбачає подальший розвиток політичного діалогу України з НАТО та нарощування всеохопної практичної співпраці з альянсом із залученням експертних, фінансових, матеріально-технічних та інших можливостей НАТО та держав-членів організації задля посилення обороноздатності України та можливостей протидіяти триваючій російській агресії.

Програма також спрямована на посилення підтримки України шляхом реалізації Комплексного пакету допомоги НАТО для України, у тому числі проектів у рамках відповідних трастових фондів НАТО.

XS
SM
MD
LG