Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка: спецслужби Росії готують провокації в Одесі 2 і 9 травня


Сутички в Одесі, 10 квітня 2017 року
Сутички в Одесі, 10 квітня 2017 року

Розвідка Міністерства оборони України заявляє, що спецслужби Росії готують провокації «антиукраїнської спрямованості» для організації масових заворушень в Одесі 2 і 9 травня.

«У ході акцій очікується провокування протестуючими сутичок з патріотично налаштованими активістами і співробітниками правоохоронних органів. Події у проросійських ЗМІ висвітлюватимуться як загострення міжнаціонального конфлікту на півдні України. У цілому інформаційна кампанія підконтрольних Кремлю мас-медіа буде спрямована на нав’язування міжнародній спільноті переконань про утиски національних меншин в Україні зі сторони праворадикальних рухів і української влади та нестабільність безпекової ситуації у нашій державі», – йдеться в заяві розвідки.

За повідомленням, метою цих заходів є негативний вплив на міжнародний імідж України в контексті проведення конкурсу «Євробачення-2017».

29 березня начальник Департаменту захисту національної державності та боротьби з тероризмом Служби безпеки України Віктор Кононенко оцінив як «достатньо високий» нинішній рівень терористичної загрози в Одеській області. Він пов’язав це з наближенням третьої річниці подій 2 травня в Одесі, коли під час масових заворушень і пожежі в Будинку профспілок на Куликовому полі 48 людей загинули, а близько 200 були поранені.

10 квітня в Одесі, яка відзначала 73-тю річницю звільнення від нацистів, посилювали заходи безпеки.

XS
SM
MD
LG