Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: на території зони ЧАЕС виявили сміття зі Львова


Сміття на одній із вулиць Львова, 20 березня 2017 року
Сміття на одній із вулиць Львова, 20 березня 2017 року

Поліція Київської області почала розслідувати несанкціоновану утилізацію сміття зі Львова в Чорнобильській зоні відчуження в Іванківському районі Київської області, йдеться в повідомленні поліції.

«24 квітня на території відчуження Чорнобильської АЕС поблизу відселених населених пунктів Бобер і Королівка невстановлені вантажівки викинули побутове сміття зі Львова. Працівники поліції проводять заходи щодо встановлення осіб, причетних до організації незаконного вивозу сміття», – заявляють в поліції.

За повідомленням, до Іванківського відділення поліції звернувся один із голів місцевого самоврядування і повідомив, що він виявив купи скиданого сміття біля сіл Бобер і Королівка.

«Під час проведення огляду місця події установлено, що на території зони ЧАЕС перебуває 9 куп сміття. З кожної купи поліцейські вилучили документи або фрагменти, що підтверджують походження твердих відходів зі Львова», – сказано в повідомленні.

Поліція проводить розслідування за статтею «забруднення або псування земель». Санкція статті передбачає штраф до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Минулого місяця міський голова Львова Андрій Садовий запропонував створити «резервний полігон» для сміття для всієї країни у Чорнобильській зоні.

Наприкінці травня минулого року на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова сталася пожежа, внаслідок зсуву загинули троє рятувальників, тіло міського еколога досі так і не знайшли. Відтоді Львів має проблеми з вивезенням твердих побутових відходів.

XS
SM
MD
LG