Доступність посилання

ТОП новини

Опитування: майже половина росіян за відставку Медведєва


Російський прем'єр Дмитро Медведєв раніше назвав розслідування Фонду боротьби з корупцією про його статки «нісенітницею» і «папірцями»
Російський прем'єр Дмитро Медведєв раніше назвав розслідування Фонду боротьби з корупцією про його статки «нісенітницею» і «папірцями»

Відставку голови уряду Росії Дмитра Медведєва підтримують 45 відсотків росіян, свідчать дані опитування російського «Левада-центру», які наводить видання РБК. Згідно з дослідженнями соціологів, 18 відсотків респондентів «безумовно за» відставку прем’єра, а 27 відсотків – «скоріше за».

Соціологи також зафіксували падіння довіри росіян до голови уряду. Якщо в травні 2016 року Медведєву «повністю довіряли» 14 відсотків респондентів, то в квітні 2017 року цей показник знизився до трьох відсотків. Зросло і число росіян, які «абсолютно не довіряють» прем’єру – з 14 до 19 відсотків відповідно.

Раніше опитування «Левада-центру» показало, що число росіян, які схвалюють роботу голови уряду, за березень знизилася на 10 відсотків.

На початку березня Фонд боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального опублікував розслідування під назвою «Він вам не Дімон», у якому стверджував, що Медведєв через некомерційні фонди і довірених осіб володіє нерухомістю в Росії і за кордоном, а також яхтами, агрокомплексом і виноградниками.

Прем’єр Росії назвав розслідування «нісенітницею» і «папірцями».

26 березня в низці міст Росії відбулися акції протесту проти корупції в уряді, поліція затримала понад тисячу людей.

XS
SM
MD
LG