Доступність посилання

ТОП новини

Родина ув’язнених в Ірані американців просить Трампа сприяти їхньому звільненню


Бакер Намазі (л) та його син Сіамак Намазі, архівне фото
Бакер Намазі (л) та його син Сіамак Намазі, архівне фото

Родичі двох ув’язнених в Ірані людей, які мають подвійне американсько-іранське громадянство, 25 квітня закликали президента США Дональда Трампа взяти «особисту відповідальність» за звільнення в’язнів. Вони твердять, що здоров’я їхніх близьких погіршується внаслідок тримання в тегеранській в’язниці Евін.

Сіамак Намазі та його батько Бакер Намазі торік були засуджені до 10 років ув’язнення за «змову з ворожою державою», як в Ірані називають США. Відтоді ще один син Бакера, Бабак Намазі, домагається звільнення батька і брата.

Бабак Намазі каже, що звинувачення є фіктивними, і цих людей утримують як інструмент тиску на Сполучені Штати. Він додав, що «сподівається, що президент візьме на себе особисту відповідальність» за життя Сіамака та Бакера Намазі, нагадавши, що Трамп обіцяв ніколи не дозволяти Іранові брати американців у полон.

Родина Намазі втекла з Ірану після ісламської революції 1979 року, але зберегла ділові зв’язки з колишньою батьківщиною. Сіамак Намазі був заарештований наприкінці 2015 року через критику ним прихильників жорсткої лінії в політиці Ірану.

Його 80-річний батько є колишнім представником ЮНІСЕФ. Бакер Намазі був губернатором багатої на нафту іранської провінції Хузестан за правління підтримуваного США шаха Ірану. Він був затриманий після того, як поїхав до Ірану, щоб домогтися звільнення свого сина.

XS
SM
MD
LG