Доступність посилання

ТОП новини

Активіст заявляє про побиття в мерії Дніпра


Водночас заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко заявляє, що активіст Сергій Варфоломей першим напав на нього і «наніс кілька ударів»
Водночас заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко заявляє, що активіст Сергій Варфоломей першим напав на нього і «наніс кілька ударів»

Громадський активіст Сергій Варфоломей заявляє, що його побили в службовому кабінеті заступника міського голови Михайла Лисенка 26 квітня.

За його словами, він прийшов до будівлі міської ради, щоб дізнатись у заступника міського голови Михайла Лисенка подробиці щодо дії програми підтримки ОСББ в місті. Як стверджує активіст, у кабінеті посадовець почав словесно ображати його, після чого до кабінету увійшов міський голова Дніпра Борис Філатов разом з охоронцем, які, як стверджує Сергій Варфоломей, нанесли йому кілька ударів.

«Програма підтримки ОСББ ухвалена ще два роки тому, але вона саботується. Ми приходили до Михайла Лисенка щодо цього не один раз. Коли я йшов до його кабінету, я навіть не міг припустити, що таке станеться. Лисенко покликав охорону, охоронець вів себе коректно, але зав’язалась боротьба з Лисенком. Я не пручався, я просто закривав голову руками», – сказав Сергій Варфоломей.

За його словами, телефон, на який він знімав інцидент, під час бійки випав у нього з рук і залишився в службовому кабінеті заступника мера. Він також поінформував, що на місце події викликали бригаду «швидкої» допомоги. Зараз активіста доправили до лікарні, де, як він планує, медики мають засвідчити тілесні ушкодження.

Водночас заступник міського голови Михайло Лисенко заявляє, що активіст Сергій Варфоломей першим напав на нього і «наніс кілька ударів». Він заявив, що не знає про причини такої поведінки активіста, а також продемонстрував на руці сліди укусу, як він стверджує, завданого Сергієм Варфоломієм.

«Сьогодні на засідання бюджетної комісії проникли так звані активісти, озброєні відеокамерою, які намагались зірвати засідання комісії. Після того, як я намагався залишити засідання, вони мене переслідували, не давали поїхати ліфтом. Після цього намагались увірватись до мого кабінету, товаришу Варфоломею це вдалось. Він мене пару раз невдало вдарив, укусив, порвав на мені піджак. Після цього був виведений співробітниками муніципальної поліції. Я не бачив у нього ніяких ушкоджень. Я не бачив його після того, як його вивели з мого кабінету. Якщо ви хочете спілкуватись з заступником мера, не можна було вриватись до нього в кабінет», – сказав Лисенко.

Він також повідомив, що співробітники муніципальної поліції оглянули кабінет, але не знайшли в ньому мобільного телефону, про втрату якого заявляє активіст.

У Дніпровській мерії Радіо Свобода повідомили, що міський голова Дніпра Борис Філатов не планує давати жодних коментарів щодо цього інциденту, адже не був присутній на місці події.

XS
SM
MD
LG