Доступність посилання

ТОП новини

У Росії слідчі заперечують, що літак Міноборони розбився через перевантаження


Пошукова операція в Чорному морі, 29 грудня 2016 року
Пошукова операція в Чорному морі, 29 грудня 2016 року

У Слідчому комітеті Росії заперечують інформацію про те, що причиною катастрофи літака Ту-154 Міністерства оборони країни наприкінці минулого року стало перевантаження. У відомстві назвали відповідні публікації в ЗМІ «особистими судженнями їхніх авторів».

Напередодні російська «Газета.Ru» з посиланням на неназваних учасників розслідування причин катастрофи Ту-154 повідомила, що вага літака при вильоті з аеропорту Адлера більш ніж на 10 тонн перевищувала допустиму. За даними видання, це сталося через повну дозаправку. Пілоти, як стверджує «Газета.Ru», не знали, що літак перевантажений.

Ту-154 Міноборони Росії зазнав аварії 25 грудня 2016 року під час набору висоти. На борту були 92 людини, серед них учасники ансамблю пісні і танцю імені Александрова, голова фонду «Справедлива допомога» Єлизавета Глінка, журналісти й військовослужбовці. Літак прямував до Сирії.

Розслідування катастрофи триває. У Слідчому комітеті Росії зазначають, що остаточна версія того, що сталося, стане відомою тільки після проведення комплексу льотно-технічних експертиз.

XS
SM
MD
LG