Доступність посилання

ТОП новини

В Україні суд продовжив арешт родича померлого президента Узбекистану Карімова


Апеляційний суд Києва продовжив екстрадиційний арешт родича померлого президента Узбекистану Іслама Карімова, розшукуваного Ташкентом за підозрою в розтраті сотень мільйонів доларів.

Як повідомляє прес-служба суду, екстрадиційний арешт продовжили до вирішення Генпрокуратурою питання про видачу Акбаралі Абдуллаєва та його фактичну передачу компетентним органам Узбекістану, але на строк не більше 12 місяців, починаючи з дня затримання 14 січня 2017 року.

Таким чином, суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури Києва, скасувавши ухвалу слідчого судді Печерського районного суду Києва.

19 квітня суд першої інстанції застосував щодо Абдулаєва запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з забороною цілодобово залишати місце свого проживання.

У січні суд арештував 33-річного громадянина Узбекистану Акбаралі Абдуллаєва, родича померлого президента Узбекистану Іслама Карімова.

Абдуллаєва, який є племінником вдови Карімова Тетяни Карімової, в Ташкенті звинувачують у розтраті і фінансовому шахрайстві в 2014 році.

XS
SM
MD
LG