Доступність посилання

ТОП новини

СБУ просить Труханова скасувати рішення про перейменування низки вулиць


Керівник управління СБУ в Одеській області Сергій Батраков звернувся до міського голови Одеси Геннадія Труханова з вимогою скасувати рішення Одеської міськради щодо перейменування низки вулиць і провулків.

«Вимагаю невідкладного скасування зазначеного рішення через те, що воно порушує закон «Про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів, заборону їх пропаганди і символіки», – йдеться в зверненні Батракова, яке оприлюднила прес-служба управління на своїй сторінці у Facebook.

Раніше у СБУ повідомили про відкриття кримінального провадження через рішення міськради Одеси перейменувати низку вилиць.

26 квітня Одеська міська рада ухвалила рішення про зміну назв низки вулиць в Одесі, які були перейменовані в травні минулого року на той час керівником Одеської облдержадміністрації Михайлом Саакашвілі в рамках декомунізації.

21 травня 2015 року в Україні вступили у дію декомунізаційні закони. За даними Українського інституту національної пам’яті, в Україні упродовж 2016 року в рамках виконання закону про декомунізацію перейменували понад 51 тисячу вулиць і знесли 1 тисячу 320 пам’ятників Леніну.

XS
SM
MD
LG