Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі поранені троє українських воїнів – штаб


У зоні бойових дій 27 квітня були поранені троє українських військових, повідомляє штаб української воєнної операції на Донбасі. Підтримувані Росією бойовики 52 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, йдеться в ранковому зведенні.

Заборонену мінськими домовленостями зброю сепаратисти використовували вздовж усієї лінії фронту. Зокрема, як твердить штаб АТО, на Приморському напрямку з мінометів калібру 120 міліметрів вони здійснили обстріли в районі Водяного та Гнутового, на Донецькому напрямку – поблизу Авдіївки, на Луганському – неподалік села Кримського. Під Авдіївкою бойовики також застосували артилерію калібру 122 міліметри, йдеться в повідомленні.

«В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири ухвалювали рішення про адекватне відкриття вогню у відповідь», – додають українські військові.

В угрупованні «ДНР» звинувачують Збройні сили України в обстрілах околиць Донецька, Докучаєвська, Горлівки, а також півдня контрольованої сепаратистами території. В угрупованні «ЛНР» ще не повідомляли про бойові дії 27 квітня.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG