Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ створить підрозділ для розслідування корупції в медицині – Ситник


МОЗ і НАБУ проведуть профілактику «синдрому Насірова» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00

МОЗ і НАБУ проведуть профілактику «синдрому Насірова»

Національне антикорупційне бюро України планує створити спеціальний підрозділ детективів, які будуть розслідувати корупцію в сфері охорони здоров’я, повідомив голова НАБУ Артем Ситник.

За його словами, перші 50 детективів будуть призначені найближчим часом.

«Заплановане створення окремого підрозділу детективів, який якраз буде спеціалізуватися на розслідуванні кримінальних проваджень про корупцію, яка стосується сфери охорони здоров’я. Тому ви в нашій особі маєте надійного партнера. Ми сподіваємося на взаємну підтримку», – сказав Ситник, звертаючись до очільниці МОЗ.

28 квітня в Києві голова НАБУ і виконувач обов’язків Уляна Супрун підписали меморандум про співпрацю у боротьбі з корупцією.

У липні минулого року голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що співробітники СБУ і Генпрокуратури затримали заступника міністра охорони здоров’я Романа Василишина за підозрою в хабарництві.

За словами Грицака, Василишина підозрюють у тому, що він організував схему, за якою лікарі одного з відділень Олександрівської лікарні Києва, очолюваної ним раніше, повинні були збирати з пацієнтів гроші за проведення операцій.

XS
SM
MD
LG