Доступність посилання

ТОП новини

У Росії депутат заявляє про підпал його квартири після голосування проти знесення п’ятиповерхівок


Сергій Шаргунов
Сергій Шаргунов

Депутат Державної думи Росії від КПРФ Сергій Шаргунов заявляє, що після того, як він проголосував проти законопроекту про знесення п’ятиповерхових будинків у Москві, в його квартирі сталася пожежа. Депутат стверджує, що це був підпал.

Як написав Шаргунов 28 квітня у Facebook, горіти почало з балкона, тому він припускає, що невідомі підкинули туди якийсь займистий об’єкт.

За словами депутата, на момент пожежі в квартирі був його батько, йому вдалося врятуватися. Одна з кімнат повністю згоріла, сказав депутат, додавши, що написав заяву в правоохоронні органи.

Шаргунов був одним із чотирьох депутатів, хто в першому читанні проголосував проти законопроекту про знесення п’ятиповерхівок, який підтримали 397 членів Державної думи.

Законопроект про реновації московського житлового фонду внесли до Держдуми Росії 10 березня. Програма передбачає знесення близько восьми тисяч будинків і переселення понад півтора мільйона людей. 20 квітня Держдума ухвалила відповідний законопроект у першому читанні.

Програма розселення викликала невдоволення багатьох жителів столиці Росії. У мерію Москви подали заявку на проведення мітингу проти реновації.

XS
SM
MD
LG