Доступність посилання

ТОП новини

Кількість зниклих безвісти в Україні може сягати 4 тисяч – Черниш


Вадим Черниш
Вадим Черниш

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш заявляє, що в Україні не існує єдиної системи обліку зниклих безвісти осіб і їх число може сягати чотирьох тисяч людей.

«Система обліку в Україні фрагментарна, і єдиної цифри немає. У нас є координаційний центр СБУ, і він здійснює певний облік, проте системи, яка давала б змогу консолідувати всю інформацію, немає», – сказав міністр в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, Міжнародний комітет Червоного Хреста наводить число зниклих до двох тисяч людей. При цьому Черниш уточнює, що це не точна інформація, а просто оцінки.

«Ми говорили з багатьма експертами, і вони неофіційно говорять, що за деякими ознаками можна судити, що йдеться про кількість до чотирьох тисяч зниклих безвісти», – сказав міністр.

Він додав, що різниця в цифрах пояснюється тим, що людину не завжди можна визнати зниклою безвісти офіційно, адже вона може не перебувати за місцем проживання, а оточення може вважати, що вона просто поїхала.

За даними Служби безпеки України, зниклими безвісти за час конфлікту на сході України вважаються 418 людей.

XS
SM
MD
LG