Доступність посилання

ТОП новини

Луценко вважає прокурора Кулика ефективним працівником


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає військового прокурора Костянтина Кулика, якого звинувачують у незаконному збагаченні, ефективним працівником.

«З моєї точки зору, він ефективний працівник прокуратури, що довів це сьогоднішнім результатом (рішення про конфіскацію 1,5 мільярдів доларів екс-президента Віктора Януковича та його оточення – ред.)», – сказав генпрокурор.

«Так, я знаю, що НАБУ звинувачує його в незаконному збагаченні. Так, знаю, що зараз відбувається суд. Якщо він встановить його провину, то він буде звільнений з органів прокуратури і понесе покарання», – додав він.

Суд розглядає справу щодо військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика, яку порушили у грудні 2015 року. За даними НАБУ, з 2011 до 2015 року, перебуваючи на службі в органах прокуратури, Кулик отримав прибуток у понад 1 мільйон 670 тисяч гривень. Водночас, за даними НАБУ, у цей же період витрати Костянтина Кулика перевищили його дохід на 2,6 мільйона гривень і склали близько 3,4 мільйона.

Кулик звинувачення в хабарництві в зоні АТО відкидає, а розслідування щодо себе називає «добіркою компромату».

Раніше сьогодні генпрокурор повідомив, що державний «Ощадбанк» розпочав процедуру спецконфіскації грошей на суму близько 1,5 мільярда доларів, які належали колишньому президентові України Віктору Януковичу та його оточенню.

Як заявив Луценко, рішення про конфіскацію цих коштів ухвалив суд в Краматорську, воно вступило в дію. За його даними, кошти перерахують на рахунки Державного казначейства протягом сьогоднішнього дня. Водночас адвокат Януковича спростовує інформацію про конфіскацію цих коштів.

XS
SM
MD
LG