Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: на Донбасі двоє військових загинули, 5 поранені


У штабі АТО заявляють, що сьогодні у зоні бойових дій на Донбасі двоє військовослужбовці Збройних сил України загинули, п’ять отримали поранення.

Як повідомляє прес-центр штабу, підтримувані Росією бойовики 31 раз відкривали вогонь по опорних пунктах ЗСУ.

«Вогнем мінометів калібру 120 та 82-міліметри, зенітних установок ЗУ-23-2 та гранатометів різних систем противник накривав опорні пункти в районі Красногорівки. З озброєння БМП, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї бив по морських піхотинцях поблизу Павлополя та Водяного», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на донецькому напрямку з мінометів калібру 120 та 82-міліметри, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів сепаратисти вели вогонь по позиціях українських військових біля Авдіївки.

У прес-центрі зазначають, що на Луганському напрямку зі 120-міліметрових мінометів сепаратисти обстрілювали українських військових біля населеного пункту Нижнє, з мінометів калібру 82-міліметри – поблизу Новотошківки, а з кулеметів великих калібрів – біля Попасної.

В окремих випадках командири ухвалювали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь, додають у штабі.

В угрупованні «ДНР» звинувачують Збройні сили України в нічному обстрілі Київського району Донецька. В угрупованні «ЛНР» звинувачують українських військових в обстрілі з мінометів село Довге, пошкоджений газопровід.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG