Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ: минулої доби патруль став свідком вибуху біля блокпосту «ЛНР»


Спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі, архівне фото
Спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі, архівне фото

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявляють, що неподалік патруля місії, який перебував на блокпосту угруповання «ЛНР», 28 квітня стався вибух, а поблизу іншого патруля сталася стрілянина зі стрілецької зброї.

Як йдеться в звіті організації, 28 квітня патруль місії у складі шістьох співробітників на двох броньованих автомобілях перебував на блокпості, розташованому біля населеного Молодіжне, де спостерігачі розмовляли з озброєним представником угруповання «ЛНР».

«О 12:17 члени патруля СММ попрямували до своїх автомобілів, коли той самий член «ЛНР» почав махати їм рукою, вказуючи на те, щоб патруль швидко залишив цей район. О 12:20 спостерігачі почули вибух», – йдеться у звіті.

У СММ ОБСЄ зазначають, що спостерігачі побачили хмару чорного диму, однак з відстані місце удару не було видно, також не вдалося визначити причину цього вибуху.

Того ж дня, зазначають в організації, інший патруль перебував на спостережному пункті біля підконтрольного угрупованню «ЛНР» населеного пункту Крута Гора.

«Близько 10:35, коли всі члени патруля Місії були обабіч своїх автомобілів, вони почули постріл зі стрілецької зброї. Команда СММ не змогла визначити тип застосованого озброєння та напрямок вогню», – повідомляється в звіті.

СММ ОБСЄ повідомила про це Спільному центру з контролю та координації, а також звернулася до СЦКК із запитом розібратися з цими інцидентами.

Зранку 23 квітня у районі села Пришиб на контрольованій угрупованням «ЛНР» частині Луганщини підірвався автомобіль СММ ОБСЄ. Загинув американський медпрацівник, госпіталізовані двоє членів патруля місії – громадяни Німеччини та Чехії.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили в підриві автомобіля ОБСЄ «підготовлену українську диверсійно-розвідувальну групу». Натомість у Міністерстві закордонних справ України вважають, що підрив автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі є спробою Москви і підтримуваних нею бойовиків залякати спостерігачів.

У СММ ОБСЄ вважають, що підрив авто організації не був нещасним випадком, міну заклали навмисно.

XS
SM
MD
LG