Доступність посилання

ТОП новини

В уряді повідомили про будівництво сонячної електростанції в Чорнобильській зоні


Сонячні батареї, ілюстративне фото
Сонячні батареї, ілюстративне фото

У Чорнобильській зоні запрацює сонячна електростанція, будівництво якої вже розпочалось, повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман з посиланням на дані Міністерства екології і природних ресурсів.

«Нещодавно ми відзначали сумну річницю Чорнобильської трагедії. Сьогодні ми працюємо над тим, як далі використовувати Чорнобильську зону. Одна з ідей – встановлення сонячних батерей. Як повідомив міністр екології і природних ресурсів Остап Семерак, перша така сонячна електростанція в Чорнобильській зоні вже будується», – написав Гросман на сторінці у Facebook.

Посилаючись на слова очільника Мінекології, він зазначив, що електроенергія вироблятиметься в межах 2,5 тисяч МВт.

«Інвестори вже є – ми отримали 50 заявок. Я впевнений, що ці інвестиції будуть успішними і це теж буде вклад до нашої енергонезалежності», – додав Гройсман.

Державне агентство України з управління зоною відчуження до 1 березня приймало заявки від інвесторів на отримання у користування земельних ділянок для будівництва об’єктів сонячної генерації. Як повідомили раніше у Міністерстві екології і природних ресурсів, загалом Україна отримала 52 заявки від різних компаній на встановлення об’єктів сонячної енергетики у зоні відчуження.

XS
SM
MD
LG