Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський у Єгипті закликав до нового діалогу в боротьбі з екстремізмом


Папа Римський Франциск (л) і президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі у президентському палаці в Каїрі, 28 квітня 2017 року
Папа Римський Франциск (л) і президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі у президентському палаці в Каїрі, 28 квітня 2017 року

Папа Римський Франциск закликав до нового діалогу в боротьбі з екстремізмом. Про це він сказав під час меси у Каїрі 29 квітня перед тисячами вірян на стадіоні військово-повітряних сил Єгипту в ході свого візиту до країни.

«Єдиним екстремізмом, допустимим для вірян, є екстремізм любові. Будь-який інший не походить від Бога», – сказав папа.

Візит папи Франциска до Єгипту відбувся після вибухів у трьох церквах країни на початку цього місяця, а також вибухів у грудні з десятками загиблих, що були здійснені бойовиками угруповання «Ісламська держава».

Під час свого 27-годинного перебування в Каїрі папа використовував звичайний, а не броньований автомобіль, щоб «бути ближчим до людей».

Завершився візит Папи Римського церемонією прощання за участі президента Єгипту Абделя Фаттаха аль-Сісі в аеропорту Каїра. Після короткої розмови він провів понтифіка до літака, де з ним також попрощалися представники місцевих церков.

XS
SM
MD
LG