Доступність посилання

ТОП новини

Один український воїн загинув і семеро поранені минулої доби на Донбасі – штаб


У прес-центрі штабу АТО повідомили, що через обстріли з боку підтримуваних Росією бойовиків минулої доби один український воїн загинув і семеро були поранені на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, але контрольованою Збройними силами України. Російсько-терористичні війська не припиняють обстрілів сил АТО. З початку доби ворог 54 рази відкривав вогонь по опорних пунктах українських військ», – повідомили у штабі.

Згідно з повідомленням, обстріли тривали на всіх напрямках, зокрема і з використанням важкого озброєння.

«В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири ухвалювали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь», – додали у штабі.

Донецькі сепаратисти заявили, що через обстріли з боку українських військових напередодні був поранений один боєць угруповання «ДНР». Де саме відбувалися обстріли бойовики поки не вказують.

Угруповання «ЛНР» на своїх ресурсах повідомило про загострення бойової ситуації на підконтрольних луганським сепаратистам територіях. Станом на 6:30 ранку понеділка бойовики не надають зведених даних про останні години на частині захопленої ними Луганщини.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG