Доступність посилання

ТОП новини

Екс-прем’єр Італії Ренці переобраний лідером правлячої лівоцентристської партії


Маттео Рензі під час референдуму в Італії у грудні 2016 року
Маттео Рензі під час референдуму в Італії у грудні 2016 року

Колишній прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці переобраний лідером правлячої лівоцентристської Демократичної партії на первинних виборах, що відбулися 30 квітня. Ренці здолав двох своїх суперників – міністра юстиції Андреа Орландо і гоолову місцевої адміністрації Апулії Мікеле Еміліано.

У голосуванні взяли участь близько 2 мільйонів людей. Перед голосуванням Ренці заявляв, що його мета – отримати принаймні 1 мільйон голосів. Остаточні підсумки поки не оприлюднені, але згідно з опитуваннями, він може отримати близько 75% голосів.

42-річний Матео Рензі подав у відставку з посади прем’єр-міністра в грудні минулого року після провалу його ініціатив на конституційному референдумі.

Колишній міністр закордонних справ Паоло Джентілоні замінив Рензі, але той одразу ж розпочав курс на повернення у крісло.

Парламентські вибори в Італії мають відбутися протягом року. На думку багатьох спостерігачів, жодна з політичних сил не зможе отримати більшості, а тому доведеться шукати партнерів для коаліції.

Раніше Ренці не виключив можливості створення альянсу з правоцентристським лідером і колишнім прем'єр-міністром Сильвіо Берлусконі.

XS
SM
MD
LG