Доступність посилання

ТОП новини

Поліція виявила вибухівку біля залізничного вокзалу в Одесі


Поліцейські на місці виявлення вибухонебезпечних предметів у Одесі, 30 квітня 2017 року (фото з сайту МВС)
Поліцейські на місці виявлення вибухонебезпечних предметів у Одесі, 30 квітня 2017 року (фото з сайту МВС)

Під час патрулювання Одеси минулої ночі поліцейські біля Куликового поля виявили рюкзак з вибухівкою. Про це йдеться в повідомленні на сайті МВС у понеділок.

«У рюкзаку виявлено гранати «Ф-1», «РГМ», «РДГ-2 Б», імітаційний патрон, електродетонатор, запали часів Другої світової війни, акумуляторну батарею та тротилову шашку ТШ-400. Виявлені боєприпаси вилучено та направлено на експертизу», – йдеться в повідомленні.

За даними поліції, на місці працювала слідчо-оперативна група та вибухотехніки. Обставини інциденту встановлюються.

Поліція Одеси нині працює в посиленому режимі. На вулиці міста вийшли понад 2 тисячі правоохоронців, додали у МВС.

Раніше керівництво МВС заявило, що не допустить сутичок і провокацій під час масових заходів, запланованих на травневі свята і до річниці подій 2 травня 2014 року в Одесі.

2 травня 2014 року на марш футбольних фанатів і проукраїнських сил у центрі Одеси напали проросійські активісти з вогнепальною зброєю. Були вбиті шість людей-учасників маршу. Згодом проукраїнські демонстранти зібралися вже на нову демонстрацію і рушили на площу Куликове поле, де був розташований наметовий табір проросійських активістів.

Проросійські активісти й їхні прихильники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Обидві сторони кидали одна в одну пляшки з займистою рідиною. Внаслідок пожежі, що виникла в будинку, при спробах вистрибнути з нього і внаслідок застосування проросійськими активістами вогнепальної зброї там загинули ще 42 людини з обох сторін конфлікту. Також у перебігу протистоянь того дня було поранено близько 200 людей.

XS
SM
MD
LG