Доступність посилання

ТОП новини

Російських байкерів із клубу «Нічні вовки» не пустили до Польщі


Лідер мотоклубу «Нічні вовки» Олександр «Хірург» Залдостанов
Лідер мотоклубу «Нічні вовки» Олександр «Хірург» Залдостанов

Російських мотоциклістів із клубу «Нічні вовки» не пропустили на територію Польщі для участі в пробігу «Дороги Перемоги – на Берлін».

Представник «Нічних вовків» Євген Строгов заявив російському державному агентству ТАСС, що групу російських мотоциклістів не пропустили через кордон за підозрою в причетності до екстремістської організації.

При цьому, за його словами, у заходах в Польщі змогли взяти участь байкери з європейських відділень мотоклубу.

«Нічні вовки» регулярно проводять мотопробіги напередодні Дня перемоги, 9 травня. В останні роки ці акції призводять до скандалів і демонстрацій. Минулого року в Празі проросійських байкерів зустріли демонстранти, що скандували «Додому, окупанти!», «Чемодан, вокзал, Росія!» і «Свободу кримським татарам!». У 2015 році влада Чехії й Німеччини не хотіла пропускати на свою територію російських байкерів через те, що голова клубу Олександр «Хірург» Залдостанов підтримав дії бойовиків на сході України.

Залдостанов є одним із лідерів прокремлівського руху «Антимайдан». США і Канада внесли його до санкційного списку осіб, причетних до дестабілізації ситуації в Україні й анексії Криму. За даними Фонду боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального, «Нічні вовки» отримують багатомільйонні гранти з федерального бюджету Росії.

XS
SM
MD
LG