Доступність посилання

ТОП новини

Путін і Трамп поговорять по телефону на тлі візиту Меркель до Росії – Білий дім


Востаннє канцлер Німеччини Анґела Меркель їздила до Росії з візитом 10 травня 2015 року
Востаннє канцлер Німеччини Анґела Меркель їздила до Росії з візитом 10 травня 2015 року

Президент США Дональд Трамп запланував телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним приблизно опівдні 2 травня (близько 19:00 за Києвом) на тлі візиту канцлера Німеччини Анґели Меркель до Росії.

Як повідомили у Білому домі, президенти США та Росії, ймовірно, обговорять громадянську війну в Сирії, де Москва підтримує уряд президента Башара Асада, а Сполучені Штати – повстанців, які намагаються повалити його режим.

Трамп говорив з Путіним кілька разів з моменту свого обрання президентом, зокрема і минулого місяця після нападу у метро Санкт-Петербурга.

Телефонна бесіда Трампа і Путіна приходитиме і під час першого за два роки візиту до Росії німецького лідера Анґели Меркель. Вона має зустрітися 2 травня з Путіним у Сочі, щоб обговорити конфлікти в Україні, Сирії та інші питання. Меркель взяла на себе ініціативу в спробах європейських країн налагодити мирне врегулювання в Україні.

Це буде перша поїздка Меркель до Росії з травня 2015 року, коли вона відвідала церемонію, присвячену 70-й річниці нацистської капітуляції у Другій світовій війні.

Крім того, 1 травня російське МЗС повідомило, що наступного тижня дипломати Росії і США зустрінуться, ймовірно, щоб обговорити конфлікт у Сирії. За попередніми даними, зустріч держсекретаря США Рекса Тіллерсона з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим відбудеться 10 або 11 травня в кулуарах арктичного саміту на Алясці.

XS
SM
MD
LG