Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі відкрили доступ на Куликове поле, прохід здійснюється через металошукачі – поліція


Встановлені біля Куликового поля металошукачі, Одеса, 2 травня 2017 року (фото з сайту МВС)
Встановлені біля Куликового поля металошукачі, Одеса, 2 травня 2017 року (фото з сайту МВС)

В Одесі у вівторок відкрили доступ на площу Куликове поле, повідомили у прес-службі управління Нацполіції Одещини.

«Станом на 8:30 в Одесі відкрили всі пропускні проходи на Куликове поле. Прохід на цю територію здійснюється лише через рамки металодетекторів», – йдеться в повідомленні.

За даними поліції, задля недопущення масових заворушень Куликове поле з усіх сторін патрулюють поліцейські наряди і військовослужбовці Нацгвардії України.

Сьогодні в Одесі посилені заходи безпеки до річниці трагічних подій 2014 року. До міста прибули додаткові поліцейські спецпідрозділи з Києва і Дніпра. Громадський порядок в місті забезпечуватимуть понад 3 тисячі правоохоронців, заявили в МВС.

У ніч на 2 травня поліція закрила Куликове поле для перевірки.

2 травня 2014 року на марш футбольних фанатів і проукраїнських сил у центрі Одеси напали проросійські активісти з вогнепальною зброєю. Були вбиті шість людей-учасників маршу. Згодом проукраїнські демонстранти зібралися вже на нову демонстрацію і рушили на площу Куликове поле, де був розташований наметовий табір проросійських активістів.

Проросійські активісти й їхні прихильники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Обидві сторони кидали одна в одну пляшки з займистою рідиною. Внаслідок пожежі, що виникла в будинку, при спробах вистрибнути з нього і внаслідок застосування проросійськими активістами вогнепальної зброї там загинули ще 42 людини з обох сторін конфлікту. Також у перебігу протистоянь того дня було поранено близько 200 людей.

XS
SM
MD
LG